Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteś zalogowany.
VESICARE DZIAŁA NAPRAWDE DZIAŁA :-) JA JESTEM TEGO ZYWYM PRZYKŁADEM I REKLAMA VESICARE :-) TO PRAWDA :-) Wkoncu cos mi pomogło :-) < radocha>
to masz fajnie
na mnie vesicare nie działa satysfakcjonująco
przy dawce 10mg na dobę rozluźnienie pęcherza mam mierne a skutki uboczne podobne jak przy stosowaniu driptane
vesicare nie jest niestety panaceum na nadreaktywność pęcherza moczowego
no musze stwierdzic ze jednak działa :-) brałam 5mg ale przez 20 miesiecy cały czas 1 raz dziennie - teraz mam juz odstawiony i jest ok :-) a 5 lat meczyłam sie z nadreaktywnoscia pecherza, przechodzac driptan ditropan detrusitol - do pecgerza boutyline i nic :-( a vesicare ale po systematycznym stosowaniu po takim czasie jednak zdzialam cuda, powiem tak nawet po 12 miesiacach jeszcze miałam wachania na vesicarze :-( ale po takim czasie jest ok naprawde a 5 lat mialam nadreaktywanosc pecherza. NORMALNIE nie moge czytac jak tu pisza osoby ze brały go 4 miesiace albo 1 miesiac albo 5 miesiecy i odstawily bo nie pomagala - a ja nawet po 12 miesiacach mialam wachania -TRZA BYC CIERPLIWYM BO PO 20 MIESIACACH CIERPLIWOASCI I SYSTEMATYCZNYM STOSOWANIU MOJA NADREAKTYWNOSC Z KTÓRA MECZYŁAM SIE 5 LAT ZNIKŁA :-) :-) :-)
CHODZE DO WC TERAZ 6 -8 RAZY DZIENNIE PRZY NORMALNYM PICIU DUZO DZUO TERAZ MOGE PIEC :-) co wczesniej bylo niemozliwe, acha i W NOCY SPOKOJ ZERO WSTAWANIA W NOCY .
A Chodziłam 26 Razy Na Dobr Bez I Przed Vesicare .
zapomnieli napisać w ulotce vesicare, że przy długotrwałym stosowaniu możliwa jest nadpobudliwość nerwowa
dziewczynko123 - czy słyszałaś o czymś takim jak działanie indywidualne?
gratuluję, że tobie lek pomógł
i osób którym pomógł jest dużo
nie zmienia to jednak faktu, że vesicare nie każdemu pomaga
jeśli twoja nadreaktywność "znikła" to gratuluję
możliwe, że to zasługa vesicare
pozdrawiam
hehehe u mnie nie ma po vesicare zadnej NADPOBUDLIWOSCI NERWOWEJ . przeciwnie jestem teraz bardziej spokojna bo nie musze co 15 min biegac do wc. a skutków ubocznych nie odczuwałam wogole i funkcjonowalam normalnie :-) co przy driptan ditropan detrusitol bylo wrecz niemozliwe i nie do zniesienia i nie do zycia. ja doskonale rozumie ze jest to sprawa indywidualna ale naprawde ja juz przeszlam wszystkie metody wdłuz i wszez wszystkie jakie tylko byly mozliwe in ic nie dzialalo 5 lat wyjete z zycia a 3 ostatnie spedzone w domu przy wc( straszne !!! ) i juz mi lekarze mowli ze mam sie z tym pogodzic juz bo nie ma juz srodekow do wyprobowania u mnie bo juz wszystko wyprobowalam co bylo mozliwe . botoksy dostepne leki stymulacje pecherza i nic, A TU Z NIENACKA WYCHODZI VESICAER NA RYNEK I USUWA MI NADREAKTYWOSC PECHERZA ( potwierdzone w badaniu urodynamicznym) :-) narescie bo 5 lat walki z tym to mozna bylo oglupiec . pozdrawiam i nie załamujcie sie ciagle cos nowego wychodzi na rynek .
życz ci, żeby poprawa była trwała
Witam,
Mam dolegliwości pęcherza juz od 3 tygodni. Bo całej gamie leków antybakteryjnych stwierdzono w końcu nadwrażliwość pęcherza i dostałam Vesicare i jakiś przeciwbólowy. Zaczęłam od tego drugiego i okazało sie że jak nie ma bólu to i nie ma częstomoczu. Cieszę się, ale zostałam z całym nienaruszonym Vesicare, więc może ktoś chce kupić. Kupiłam go 3.03.2008 więc jest świeżutki. Bardzo proszę o maila jak jest ktoś zainteresowany bo w tym miesiącu na leczenie wydałam juz 800 PLN i nie chcę więcej
a co przeciwbólowego dostałaś?
Nazywa sie to Nimesil i biore jedna saszetke dziennie. Biore rano i tak do popoludnia starcza. Dopiero tak ok 18 dolegliwosci wracaja ale juz nie tak wzmozone. Przynajmniej moglam odstawic te antybakteryjne zeby zrobic posiew i wtedy zobaczymy czy mam jakas bakterie czy mam szukac przyczyny dalej, ale wszystko wskazuje na to ze Vesicare nie bedzie mi potrzebny.
Hm, wygląda dość nieciekawie dla osób z nadciśnieniem i problemami naczyniowymi:
http://www.naszaapteka.com.pl/index.php?page=katalog_lekow&show=124&id=Nimesil
No tak. Wlasnie odebralam wyniki moczu. Jest 3 razy gorzej niz bylo, a urolog orzekl nadwrazliwosc pecherza i nawet nie zlecil badania moczu. Dobrze ze sama poszlam sobie zrobic. Sa tysiace bakterii. Niestety posiew bedzie dopiero za kilka dni. Czy ktos zna w Warszawie jakiegos dobrego lekarza. Urolog mnie nie chcial dzis przyjac. Bylam u internisty to zapisal nastepny antybiotyk i jak sie pogorszy to mam jechac do szpitala. No to chcialam od razu jechac do szpitala ale odsylali mnie z jednego do drugiego i nikt nawet nie chcial zobaczyc wynikow. Co ja mam robic?
idź do Malczyńskiego.
Jakie macie skutki uboczne?Ja wziełam ten lek 2 razy i mam strasznie suche oczy i w nosie też mam strasznie sucho.Myslicie ,że to przejdzie?
Jak nie przejdzie po kilku dniach, to nie przejdzie.
Dziękuje.A czy przy piasku można ten lek brać?Przepisał mi ginekolog, który zajmuje się też urologią.Skarżyłam mu sie na ciagłe problemy z pecherzem, ale zapomniałam powiedzieć, że mam piasek.No i mam myślenice.Ale lek wzięłam!
No to gratuluję ;P. Wyłożyłaś mnóstwo pieniędzy na lek, który jest na zupełnie inna chorobę. Przecież piasek może być powodem problemów z pęcherzem i być może, jeśli to jest powód, skończyłoby się na dużo tańszym leczeniu.
A na mnie VESICARE działał - ale tylko miesiac Później bylo tyko gorzej - chodziłam co pół godz. do wc, aż mi było głupio tak często biegać w pracy. Fakt, nie miałam sucho w ustach, nie bylam tak otępiała i nie bolały mnie oczy jak po Driptane, ale działania ZERO. Wróciłam więc do Driptane, bo po nim 2 godz. wytrzymuję i oczywiście jest tańszy. Pozdrawiam
Witam mam pytanie do girl123. Na czym polegały te zawachania po roku . Ja biore vesicare od 3 miesięcy i są okresy ze jest naprawde dobrze(chodze sikac 5-7 razy) a nieraz mam tak ze chodze praktycznie co godzine nic nie pijąc. Prosze napisz jak to wyglądało u Ciebie. Pozdrawiam
czesc przemek27 - U MNIE Z TYMI WACHANIAMI BYLO TAK ZE WŁASNIE WTRAKCIE BRANIA LEKU MIALAM RAZ DOBRZE ALE ZDAZAŁO SIE WACHANIA CHODZI O CZESTE CHODZENIE NAWET BARDZO CZESTE CZYLI RAZ DOBRZE A RAZ ZLE- ALE Z BIEGIEM CZASU JAKI LEK BRAŁAM WSZYSTK OSIE POWOLI REGULOWAŁO I TE WACHANIA ZMNIEJSZŁY SIE I ZDAZALY CORAZ RZADZIEJ . NO POPRAWE ITRZEBA CZASU NIC SIE SAMO TAK OD RAZU NIE UREGULUJE- LUDZIE MYSLA I PISZA PIERDOŁY TU NIERAZ- MYSLA ZE WEZMA LEK 1 MIESIAC LUB 3 MIESIACE I UREGULUJA SWOJ CHORY PECHERZ- NIC BARDZIEJ BLEDNEGO -NA WSZYSTKO TRZEBA CZASU BY SIE COS ZREGENEROWAŁO A WIADOMO ZE PECHERZ TO LECZENIE DŁUGOTRWAŁE MIESIACAMI I LATAMI A WTEDY MOZNA OCZEKIWAC POZYTYWNYCH EFEKTÓW :-) NIERAZ MNIE TO SMIESZY JAK TU CZYTAM JAK PISZA LUDZIE ZE BIORA LEK 1 MIESIAC LUB GORA 3 I ODSTAWIAJA BO NIE POMAGA NAPRAWDE SMIESZNE A CI LUDZIE TO JACYS NIECIERPIWI SA- PRZECIEZ NIE MA TAK HOP I JUZ POPRAWA W ZADNEJ CHOROBIE TAK NIE MA , POZDRÓWKA SERDECZNE :-)
Proszę, NIE KRZYCZ, bo to się ciężko czyta...
To prawda, że lek trzeba brać długo. Ale sprawdza się tylko w określonych schorzeniach i jeśli ktoś ma jeszcze jakiś problem, to sam Vesicare go nie rozwiąże, niestety
TAK DOKŁADNIE RACJA -VESIACRE JEST PRZY NADREAKTYWNYM PECHERZU ALE PRZECIEZ O TYM JEST TEN PORTAL DLA LUDZI Z NADREAKTYWNYM PECHERZEM :-) ALE napewno nie zadziała po miesiacu czy 3 :-) pozdrówka dla Wszystkich .
ja tez miałam do tego problem z cewka moczowa dodatkowo oprocz pecherza ale przeciez leki mozna spokojnie łaczyc -wiec dostawałam i vesicare i omnic . i pomogło :-) i na pecherz i na cewke .
PRZEMEK witam ponownie:-) odp na Twoje pytanko :tak chodziłam w nocy do wc i to od 8 - 10 razy w samej nocy . moke nocne wizyty w wc skonczyly sie po 4-5 miesiacach od brania vesicare. całkowicie . potem juz wogole nie wstawałam do wc- cała noc od rana do wieczorka przespałam bez wizyt w wc. teraz jestesm juz 3 miesiac bez vesicaru po odstwieniu i jest dalej ok juz bez leku :-) ale na efekty trzeba czekac i byc wytrwałaym a sie opłaci ( ja 21 mies brałam lek ) . pozdrawiam i chetnie odp na pytania które masz jeszcze :-)