Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Przeczytałam gdzieś ,że biorezonansem można wyleczyć/wyciszyć objawy nadreaktywności pęcherza. Zadzwoniłam do przychodni o której słyszałam dobrą opinię , i Pani zapisała mnie na konsultacje lekarską , mówiąc że mają kilka "programów" na pęcherz nadreaktywny oraz na zespół jelita drażliwego na ktore niestety też cierpię ( pewnie jako skutek oab) i dobiorą odpowiedni.
Podobno biorezonans moze również "wyprostować" psychiczne podejcie do tego schorzenia , np mozna pozbyć się strachu i nerwicy , która napewno wywołuje objawy.
Co sÄ…dzicie o tym ?
Biorezonans (typu Bicom, tak?) to pic na wodę. Ale jeśli zadziała efekt placebo, czemu nie ?
Zastanawiam się nad tym , bo moja siostra rzuciła palenie dzięki biorezonansie , naprawde na nią zadziałało. Trzymała ręce na takich metalowych płytkach, a potem naprawde się pociła , miała wręcz wstręt do nikotyny... dlatego tak troszkę mam nadzieje że może i tu coś pomoże. Czytałam też kiedyś że taki biorezonans prostuje "pole magnetyczne" które jest zmienione przez chorobę lub nałóg. Ciekawa jestem , a nawet jeśli to będzie efekt placebo , to mi napewno by się przydał , bo moje objawy oab są chyba spowodowane nerwami , w domu czuje się raczej dobrze , a jak mam gdzieś wyjść to wtedy zaczyna się....
Redakcjo , a czy wlasnie na nadreaktywność o podlożu nerwowym móglby zadziałaś taki biorezonans? Czy całkowicie masz zdanie o tym że nie warto?
Pozdrawiam
Moim zdaniem - nie warto (też to robiłam). Biorezonans w chwili obecnej nie ma medycznego uzasadnienia, ale chcesz - spróbuj .