Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Proszę o pomoc! mam wynik badania urodynamicznego-cechy czynnosciowej przeszkody w odpływie moczu, obnizone cisnienie spoczynkowe w cewce i skrócenie czynnosciowej dł cewki. Bez wskazań do leków antycholinergicznych- brałam je tyle lat nic nie pomagały...teraz mam miec cewkę podklejaną taśmą??? boje sie i b chciałabym skonsultowac to z naprawde dobrym urologiem prosze b o podpowiedz! Mam 42 lata, nie mieszkam w Krakowie , ale najłatwiej będzie mi tam dotrzec.
A gdzie mieszkasz? Może będzie łatwiej podpowiedzieć Ci urologa w innym mieście?
Do oli 1 . poniewaz mieszkalam w Krakowie i pracowalam w szpitalu, wiem, że w sprawach pecherza, jak rowniez IC, pomoże Ci Ordynator Urologii Pan doc. Marek Wyczółkowski. Zadzwoń do szpitala i poproś o połaczenie z sekretariatem urologii, tam napewno uzyskasz informacje, gdzie przyjmuje - pozdrawiam danrom
Serdecznie dziekuje Dan-Rom za cenną informacje... jestem juz po zabiegu u docenta Wyczółkowskiego.Wspaniały specjalista i człowiek , a Szpital Rydygiera to troche jak Lesna Góra w "Na dobre i na złe"- to oczywiscie moje odczucia! POLECAM!
Ola, cieszę się, że wszystko poszło tak sprawnie i życzę Ci, żebyś jeszcze szybciej i sprawniej wróciła całkowicie do zdrowia
Cieszę sie Olu, ze jesteś już po zabiegu i dzięki za dobra opinię o moim szpitalu, w którym przepracowalam 14 lat. Odzial Urologii w tym szpitalu zyskal opinię wśród pacjentów, jako najbardziej przyjazny pacjentowi. W tym szpitalu mialam zrobioną cystoscopię z biopsją, bo w Warszawie lekarz nie mial dla mnie czasu, tam zrobiono mi badanie w nastepnym dniu, po moim przyjeździe. Pozdrawiam i chciałabym, aby na naszym portalu było więcej takich wpisów. Dan-Rom
Ja leczę się u dr Wojciecha Habrata, pracuje w Klinice Urologii na Grzegórzeckiej. Ale jeśli chodzi o specjalistę w sprawach IC, to jest nią niewątpliwie niejaka dr Skalska (Bielsko Biała). Początkowo leczy rozciągając pęcherz heparyną, a potem działa dalej. Ja chyba nie mam IC, ale te informacje opieram na znajomości z osobą, k. boryka się z tym schoprzeniem 10 lat. Ja mam ciągły problem z bakteriami, obraz w cystoskopii miałam jak na ic - krwawe wybroczyny w miąższu.
PS. Tuniu, miło Cię tu spotkać. Niewiele jest osób takich jak Ty!!!
Chyba zmieniłam nazwisko tej lekarce - Salska. Wiem, że bardzo pomogła tej osobie.
edytka - rozciągając pęcherz heparyną?? Na pewno heparyną rozciągała - czy heparyna na osłonę, a rozciąganie wodą pod ciśnieniem?
Być może coś mylę, ale raczej heparyną. Potem DMSO.
metoda DMSO to metoda sprzed lat 30!
a czy można u wyzej wymienionych urologów pójść na wizytę prywatną???
Trusiu, oczywiście: namiary na prof. Marka Wyczólkowskiego znajdziesz w internecie po jego nazwiskiem. W Rydygierze pracuje jeszcze inny dobry urolog dr Piotr Maciukiewicz. Przyjmuje teraz prywatnie w Krakowie w CenterMed.
Trusia, TU masz wątek dotyczący szukania krakowskich urologów .
Co do Maciukiwicza to byłam u niego i przyznaję jest miły i sympatyczny, ale poniewaz wizyta trwa kilka minut tak na oko i kosztuje 100 złotych to nie spodobało mi się to. Ja uważam żeby mi nie pomógł z tego powodu że wizyta była za krótka, stwierdził że wyniki są o.k. i nie powiedział co mam robić. Za to potem byłam u innego urologa i poświęcił mi bardzo dużo czasu.
mogę polecić dr Fortunę, on się bardziej zajmuje stulejkami:-) tam go znalazłam na stulejka com ale nie żałuje czasu i nie zdziera.
Ja się leczę u Dr n. med. Bohdan Pawlickiego, facet prowadzi prywatną praktykę w Podgórzu na Targowej 5. Tu masz namiary na niego <a href="http://www.urolog-krakow.pl" title="urolog Kraków"> Urolog Kraków</a>
Ceny ma spoko
Sama teraz zaczelam sie rozgladac za odpowiednim urologiem w Krakowie (ewentualnie w małopolskim) i tak zebralam krakowskich lekarzy:
Wojciech Habrat (Klinika Urologii Grzegórzecka)
Piotr Maciukiewicz (Center med)
dr Fortuna (Ars Medica)
Bohdan Pawlicki
Marek Wczółkowski (Rydrygier)
i pytanie zadawane przez wszystkich i kogo wybrać...
Sprawdzam tez strone znany lekarz i wynalzalm tam:
Jacek Kotuła (NZOZ Raclawicka) czy ktos slyszal o nim...
Ma bardzo dobrą opinie - wiem ze trzeba uważać ale 'az' 46 postow i srednia ocena wyszla bardzo dobra...
Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki
Niestety, krakowianie stracili jednego z polecanych urologów. Dr hab. Marek Wyczółkowski zmarł 18-tego marca...
Witam. Czy ktoś z Państwa zna lekarz Opławskiego z Krakowa., jest to ginekolog ale specjalizuje się w leczeniu nietrzymania moczu. Polecono mi Go wczoraj...................jeszcze nie byłam. Mam skierowanie na badanie urodynamiczne i dopiero potem wybieram się do niego.Podobno opisuje również wynika badania urodynamiki na Kopernika.
Witam. Omijajcie szerokim łukiem dr Jacka Kotułę. Pracuje w Rydygierze, jak również na Racławickiej prywatnie. Lekarz mało kontaktowy, w szpitalu nie rozpoznaje swoich pacjentów, którzy przychodzą do niego prywatnie, tam rozpoznaje, bo otrzymuje pieniądze. Mój tato leczy sie u niego od początku tego roku i nic nie zrobił w tym kierunku żeby leczyć nowotwora prostaty. Na dodatek po drugim zabiegu, badanie histopatologiczne zgubił lub nie wysłał pobranego materiału. To jest nie dopuszczalne!!! Zapisuje tylko zastrzyki hormonalne, tak wygląda leczenie u niego raka prostaty. Lekarze z Garnacarskiej onkolodzy byli zbulwersowani takim leczeniem. Przyjeżdżając na SOR do Rydygiera, z powodu krwawienia, skrzepów w pęcherzu, co uniemożliwiło oddawanie moczu a trwa to już miesiąc po zabiegu wykonanego przez lekarza Kotułę, lekarz pełniący tam dyżur był oburzony leczeniem i poderwał autorytet Kotuły (a przecież razem pracują na oddziale). Na to krwawienie wcześniej Kotuła kazał pic 4 litry wody, co oczywiście nie pomogło i był oburzony że zawraca mu się głowę cytuję : "Co Pan ode mnie jeszcze oczekuje???" Jednym słowem mogę powiedzieć : nie leczy dokładnie, aby ludzie lądowali na zabiegach u niego prywatnie na Racławickiej, a on na tym zbija kasę. Jestem oburzona takim postępowaniem, a również oburzeni inni specjaliści znani i poważani urolodzy.
Azi, napisz ten post w odpowiednim wÄ…tku, a tutaj usunÄ™.
Przeczytałam ten wątek i bardzo proszę o pomoc. Szukam pilnie dobrego urologa, najlepiej w Krakowie, ale może też być w okolicy (Wadowice, Zakopane, Katowice). Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że dr Wyczółkowski niestety zmarł, a był przez Was polecany. W wątku nie ma jednoznacznej informacji o innym dobrym lekarzu. Byłam już u doktora Handzlika (przyjmuje w Nowym Targu i Suchej Beskidzkiej), ale nie polecam. Zupełnie zignorował moje objawy, powiedział, że mam taką urodę i zapisał bez posiewu kolejny antybiotyk, który nic nie dał. Byłam też u doktora Handzlika, kazał mi brać jedną furaginę dziennie, miałam wrażenie, że nie ma w ogóle czasu, żeby mnie wysłuchać (a była to wizyta prywatna!). Furaginę brałam, po paru dniach musiałam wzywać pogotowie, bo dostałam zapalenia pęcherza z takim bólem, że nie mogłam chodzić. Dostałam Zinnat, scopolan i ketonal, mam wrażenie, że średnio to działa, bo po 6tej dawce nadal mam dolegliwości i zaczął się ból nerki. Mój lekarz rodzinny już rozłożył ręce i powiedział, że nie wie, jak mi pomóc (to on polecił mi dr Habrata).
Sprawa jest pilna, MUSZĘ znaleźć w końcu jakiegoś lekarza, bo nie mogę tak dalej. Proszę, wspomóżcie jakąś radą, bo już nie wiem gdzie szukać.