Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Choruje na Śródmiąższowe zapalenie pęcherza,byłam ostatnio w szpitalu zrobili mi dystensję pęcherza moczowego i dali receptę.Mam brac 2 razy dziennie arthron complex na stawy bo to podobno odpobudowuje ściany pęcherza.Wątpie że to zadziała a jak juz zadziała to po kilku miesiącach.A parcie jak mam tak mam:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((niewiem co mam robić masakra
Mam pytanie czy ja jak choruje na IC to mogę kąpać się w basenie publicznym.Chodzi mi o wodę chlorowaną????????proszę o odpowiedz
Cześć Marta!
Mam na imię Malgorzata, jestem z Krakowa, dzwoniłam do Ciebie ostatnio. Wiem, że Ci zalecono Elmiron. W Niemczech odpwiednik Elmironu kosztuje ponad 120 Euro. Ale jest jeszcze tańsza, a dokładnie dwa razy tańsza, wersja tego leku, we Włoszech. Lek nazywa się Fibrase. Właśnie dzwoniłam do południowego Tyrolu, do tamtejszej apteki (mówią tam po niemiecku, więc moglam się bez problemu dogadać). 50 kapsułek po 50 mg koszuje tam 16,19 Euro, a wleki 10 fiolek po 100 mg 11,39. Czyli cztery opakowania na miesiąc, czyli jakieś 64, 80 Euro. Może byłaby to dla Ciebie jakaś alternatywa. Zamawiać można przez internet, to dojdą do tego jakieś koszty. Podaję namiary na aptekę:
Tel. +39 0472 765397
Fax +39 0472 766415
info@apothekesterzing.com
info@farmaciavipiteno.com
Stadtapotheke Sterzing
Farmacia Città Vipiteno
Dr. Walter Mair
A jeśli to nie pomoże, to pozostaje tylko wycięcie pęcherza i pęcherz jelitowy. Ja już słyszałam o trzech wypadkach wycięcia pęcherza i założenia pęcherza jelitowego w Polsce (jedna kobieta tu na forum pisała i jest teraz zadowolona, wiem to od lekarza który ją operował, dwa przypadki to operaował Wolski), a mam 8 pisemnych relacji kobiet ze Stanów i z Niemiec. Tylko jedna była niezadowolona. Ja teraz zaczęłam zażywać SP54, czyli tę niemiecką wersję Elmironu.
Gretel, podrzuć, proszę, jakiś link do Fibrase - muszę go dorzucić do leków.
http://www.apothekesterzing.com/de/dienste.htm
Myślałam o linku do producenta, ale ok, znajdę .
Dzięki Małgorzato za tak cenne informacje.
ja mam pytanie czy ten zamiennik z Włoch nie zaszkodzi i czy ma takie samo działanie jak elmiron???????????
Nie może - to jest TEN SAM LEK, robiony przez TĘ SAMĄ FIRMĘ, tylko w danym kraju zarejestrowano go pod inną nazwą.