Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Strony: 1 2

Tłumaczę: "Pokrzywa indyjska może obniżać poziom cukru we krwi. Zaleca się ostrożność w przypadku zażywania leków, które mogą obniżać poziom cukru we krwi. Pacjenci zażywający doustne preparaty dla diabetyków lub stosujący insulinę powinni pozostawać pod opieką lekarza prowadzącego w trakcie stosowania pokrzywy indyjskiej. Mogą być konieczne zmiany dawkowania."
Mięta należy do tej samej rodziny botanicznej co pokrzywa indyjska, wczoraj trafiłam na obszerniejszy artykuł na ten temat w rosyjskim internecie; wynikało z niego, jak wspomniałam, że z powodzeniem można stosować na drogi moczowe tak samo jak tę "pokrzywę".

To może kupmy na spółkę jedno opakowanie? Jak się sprawdzi, kupimy więcej?
A o tej mięcie - nie wiedziałam. Ciekawe, czy sprawdzi się przy odchudzaniu?

Ja w to wchodzę. Sama się tylko doczytałam, że forskolin w stężeniu jakie byłoby w herbatce to za mało. A więc tabletki. Jakie mamy do wyboru?

na końcu artykułu doczytałam się że przy infekcji e.coli pokrzywę podaje się jednocześnie z antybiotykiem

A macie jakąś inną opcję niż ta ebayowa?

na naszym doz też są tabletki z naszej pokrzywy czy to jest jakaś różnica?

Nie, nasza pokrzywa i pokrzywa indyjska to dwie zupełnie różne rośliny. W Polsce forskolina jest dostępna tylko w jakiś dziwnych mieszankach odchudzających i dla sterydowców.

A wiecie czy ma wpływ na tabletki antykoncepcyjne ?

Tam nie piszą, więc chyba nie obniża skuteczności, poza tym, że metabolizowane są napisała Nawie.

Nawie, a w tym artykule rosyjskim o mięcie i forskolinie było przedstawione dawkowanie może?

Nawie, podrzuć ten rosyjski artykuł.

witam,
przypadkowo zobaczylam te dyskusje, stosuje pochwiatke od dawna glownie na odchudzanie(n allegro sa dostepne termogeniki), i moge dodac ze nie wiem czy dzila na infekcje pecgerza ale powiem wam ze dzila moczopednie silnie jezeli dodakowo napije sie mleka to na bank ide do kibelka na siusiu ![]()
chyba warto sprobowac skoro macie poblemy z pecherzem, moczopedne to dobre dzilanie )
pozdro

No, akurat na odwrót. O ile w samej infekcji bakteryjnej moczopędność się przyda, o tyle w każdym innym problemie pęcherza poważnie zaszkodzi. Ale dzięki za informację.
Strony: 1 2