Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Strony: 1 2
Tłumaczę: "Pokrzywa indyjska może obniżać poziom cukru we krwi. Zaleca się ostrożność w przypadku zażywania leków, które mogą obniżać poziom cukru we krwi. Pacjenci zażywający doustne preparaty dla diabetyków lub stosujący insulinę powinni pozostawać pod opieką lekarza prowadzącego w trakcie stosowania pokrzywy indyjskiej. Mogą być konieczne zmiany dawkowania."
Mięta należy do tej samej rodziny botanicznej co pokrzywa indyjska, wczoraj trafiłam na obszerniejszy artykuł na ten temat w rosyjskim internecie; wynikało z niego, jak wspomniałam, że z powodzeniem można stosować na drogi moczowe tak samo jak tę "pokrzywę".
To może kupmy na spółkę jedno opakowanie? Jak się sprawdzi, kupimy więcej?
A o tej mięcie - nie wiedziałam. Ciekawe, czy sprawdzi się przy odchudzaniu?
Ja w to wchodzę. Sama się tylko doczytałam, że forskolin w stężeniu jakie byłoby w herbatce to za mało. A więc tabletki. Jakie mamy do wyboru?
na końcu artykułu doczytałam się że przy infekcji e.coli pokrzywę podaje się jednocześnie z antybiotykiem
A macie jakąś inną opcję niż ta ebayowa?
na naszym doz też są tabletki z naszej pokrzywy czy to jest jakaś różnica?
Nie, nasza pokrzywa i pokrzywa indyjska to dwie zupełnie różne rośliny. W Polsce forskolina jest dostępna tylko w jakiś dziwnych mieszankach odchudzających i dla sterydowców.
A wiecie czy ma wpływ na tabletki antykoncepcyjne ?
Tam nie piszą, więc chyba nie obniża skuteczności, poza tym, że metabolizowane są napisała Nawie.
Nawie, a w tym artykule rosyjskim o mięcie i forskolinie było przedstawione dawkowanie może?
Nawie, podrzuć ten rosyjski artykuł.
witam,
przypadkowo zobaczylam te dyskusje, stosuje pochwiatke od dawna glownie na odchudzanie(n allegro sa dostepne termogeniki), i moge dodac ze nie wiem czy dzila na infekcje pecgerza ale powiem wam ze dzila moczopednie silnie jezeli dodakowo napije sie mleka to na bank ide do kibelka na siusiu
chyba warto sprobowac skoro macie poblemy z pecherzem, moczopedne to dobre dzilanie )
pozdro
No, akurat na odwrót. O ile w samej infekcji bakteryjnej moczopędność się przyda, o tyle w każdym innym problemie pęcherza poważnie zaszkodzi. Ale dzięki za informację.
Strony: 1 2