Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Uwaga! Wczoraj zostaliśmy zaatakowani przez spamerów reprezentujących stronę postlinknews.com - zalogowali się (być może to jedna osoba) jako wiki8, Młodszy, OTymoteusz, marek84 - którzy pod pozorem szukania tu pomocy reklamują jakiś "test na raka".
Wobec sprawców, ze względu na rozmiar zagrożenia, w postaci:
- masowego ataku spamerskiego (3 nicki dzieliło raptem kilka minut),
- aspekt finansowy (osoby te/osoba ta zgodnie z regulaminem promocji za nielegalną reklamę powinna zapłacić za wszystkie wątki/posty/zreplikowanych fikcyjnych userów 40.000 zł)
- podawania informacji mogących zaszkodzić zdrowiu i bezpieczeństwu użytkowników
zostaną wyciągnięte konsekwencje prawne. Nie wykluczam zawiadomienia prokuratury o działaniach właścicieli serwisu.
Właśnie też zauważyłam te nicki i podawany przez nich ten sam link i tylko czekałam, kiedy zadziałasz w tej sprawie...
chyba dalej działają hakerzy bo znowu dziwny post
Właśnie zrobiłam porządek. Sprawa robi się poważna, bo atak nie dość, że nachalny, to jeszcze naprawdę zagrażający użytkownikom. Człowiek w chwili cierpienia chwyta się wielu rozwiązań, a niech ktoś skorzysta z takich "cudownych" metod i nieszczęście gotowe. Jutro podejmujemy działania prawne.