Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Dowiedziałam się dzisiaj, że dr TW czeka drugi tydzień na odczynniki. Miały przyjść - spóźniają się. Czyli nie spodziewajcie się wyników w ciągu tygodnia. Ale jak przyjdą, to pewnie będzie opcja dorobienia p/ciał w klasie M.
Ja wczoraj uzyskałam taką samą informację, że dr TW czeka na odczynniki z Niemiec (chodzi tu badania ureaplasma i mycoplasma hominis) i ma nadzieję, ze w przyszłym tygodniu przesyłka w końcu przyjdzie.
Karolino wiesz może czy dr otrzymał już odczynniki do zrobienia badań?
Nie wiem. Cisza.
Ja wysłałam krew do Dr 11.09 i Dr caly czas nie zaczął badać mojej krwi - czy nie to sfałszuje wyników?
miało być 09.11.2011 r
Ja 28.10. Ale to jest surowica przechowywana w odpowiednich warunkach, więc chyba nie powinno...?
Mam takÄ… nadziejÄ™...
Redakcjo oraz inni forumowicze w jaki sposob wysyłacie krew do Dr TW (chodzi mi o sposob dostawy)?
Coś pamiętam, że Redakcja chyba POCZTEXEM NA POCZCIE ? Byłaś zadowolona?
Redakcjo - Czy robiłaś kiedyś badania na Yersinie?
Ja wysyłałam Pocztexem i nadawałam bezpośrednio na poczcie, natomiast Redakcja również Pocztexem z tymże Ona zamawiała kuriera aby odebrał przesyłkę z podanego miejsca.
Ja jak wysyłam coś do badania to zawsze korzystam z Pocztexu, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby było coś nie tak (z tymże ja zawsze sama nadawałam osobiście na poczcie).
Dzieki za info.
Robiłam na yersinię, ale w diag. Tak jak Loni jestem zadowolona z Pocztexu, zamawiam kuriera i wszystko jest w porządku, mam takiego miłego kuriera, że jak kiedyś źle obliczyłam czas spędzony w labo, to mimo że przedział przyjazdu obejmuje dwie godziny, pan kurier przyjeżdżał do mnie z tolerancją kwadransa .
Redakcjo dziękuje za informację.
Mogę wiedzieć jak wyszły Ci badania na Yersinie i jaki to koszt?
Oj, ja robiłam wieki temu - z 6 lat? Coś koło 200 zł, plus minus. Wyszło mi jedno dodatnie, drugie wątpliwe, tak że gastrolog orzekła, że musiałam niedawno przejść yersiniozę.