Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Witam, dzisiaj od mojej neurolog dostałam namiary na dr Buczyńskiego, jako jedynego neurourologa w Polsce (prekursora badań urodynamicznych w Polsce).
Dr ponoć pracował w Szpitalu Wojskowym, obecnie przyjmuje w Konstancinie.
Czy ktoś coś słyszał na temat dr?
PodajÄ™ namiary strony www http://www.buczynski-neurourolog.eu/index.html
O, ho, ho! Czyżby wreszcie, po latach, coś drgnęło w kwestii takiej specjalności? (O potrzebie tejże czytałam już w 2005 albo 2006). Gdyby jeszcze uroginekologów przybyło...
Redakcjo ponoć ten lekarz nie jest szerzej znany bo pracował bardziej w środowisku wojskowym (wiesz o co chodzi), ale już jest na emeryturze i prowadzi praktykę.
Neurolog mi mówiła, że właściwie on wprowadził badanie urodynamiczne w Polsce i jest jedyną osobą, która się na tych sprawach zna (wąska dziedzina uroneurologia) i potrafi prawidłowo robić badanie urodynamiczne i je interpretować.
Powiedz mi czy wg Twojej wiedzy rzeczywiście jest tak, że to badanie jest trudne do prawidłowego odczytu dla lekarza i interpretacji? Czy warto tłuc się przez pół Polski aby je u niego wykonać?
Ha, nie mam pojęcia. Ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Natomiast wydaje się, że warto o tyle, iż doktor będzie umiał szerzej spojrzeć na zagadnienie dysfunkcji neurogennych w problemach pęcherzowych - zarówno w ujęciu "mechanicznym" (uciski, niedokrwienia), jak i zapalnym (neuropatie powirusowe, boreliozowe). A przynajmniej mam taką nadzieję. Dajcie znać, czy słuszną.