Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Lenartowski Wojciech, lek. med. urolog. Prywatny gabinet urologiczny
Wrocław
tel.:
0 71 328 14 64
adres:
Wrocław, Piastowska 31 lok. 3
Odradzam tego urologa. Może nie każdy tak sądzi, ten urolog ma różne opinie, ale ja wspominam u niego wizytę bardzo źle. Urolog zrobił mi tylko usg pęcherza, a potem kazał mi się wysikać , a ja się nie mogłam wysikać, więc stwierdził, że mój problem tkwi w mojej psychice i przepisał mi leki antydepresyjne, na szczęście ich nie wzięłam.
Powiedział mi, że on nie ma żadnych podstaw, żeby mi zrobić inne badania skoro na usg jest wszystko w porządku. Nie ma podstaw?? A gdzie moje prawa. Tak , więc odradzam.
Nie ma podstaw? A Urologii Polskiej pan doktor nie czytuje? Od kiedy to dobre USG wyklucza organiczne choroby pęcherza?
Ręce opadają...
Ja również odradzam, ten urolog chyba u wszystkich diagnozuje nadreaktywność pęcherza. Przepisał mi leki, które nie tylko nie pomogły, a jeszcze pogorszyły objawy. Mówiłam przez cały czas, że oprócz parcia na pęcherz piecze mnie cewka a i tak się skończyło na antydepresantach i vesicare... Potem gdy przez 2 tygodnie je brałam nie mogłam praktycznie oddychać, nie wstawałam w ogóle z łóżka, a gdy się z nim skontaktowałam powiedział, że mam być cierpliwa. Po odstawieniu leków wróciłam do stanu sprzed wizyty (tzn. boli, ale nie aż tak!).
Ja powiem tak - leki wyzwalające histaminę powodują pogorszenie mojego stanu, również pęcherza. Wprawdzie nie każdy musi mieć HIT jak ja, ale prof. Panaszek (konsultant wojewódzki wz. alergologii) mówił mi, że histamina drażni zakończenia nerwowe, a czytałam, że szczególnie tam, gdzie jest jakiś stan zapalny. A że antydepresanty są wysokohistaminowe, no to możecie sobie dodać dwa do dwóch...