Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Witam,
czy sądzicie że warto byłoby zrobić w tym laboratorium badanie na posiew moczu, wymaz z cewki i kanału szyjki macicy?
Podobno wykonują tutaj również badania na chlamydię, ureoplasmy i mykoplasmy.
http://www.mikromedica.pl/diagnostyka_mikrobiologiczna.html
Myślę że labo jest ok. Sama nie raz robiłam tam badania. Ale czy jest aż tak godne polecenia to niestety nie wiem
Ja robiłem na pomorzanach w katedrze immunologii
za wymaz z cewki- chlamydia i inne, za masaż prostaty, badanie nasienia po nim na tlenowe i beztlenowe, badanie moczu po masażu prostaty płaciłem 280 czekam na wyniki
Co do personelu- cóż było miło mimo, że czułem się zażenowany bieganiem na golasa wśród pań. Jestem monogamiczny niczym łabędź i wolę swoją męskość manifestować przed żoną.
Jedynie co to łazienka gdzie pobierałem nasienie, nie można zamknąć od środka, no dziwnie się czułem myjąc narządy przed oddaniem moczu
Nif, masz na myśli laboratorium na ul. Powstańców Wielkopolskich?
W czwartek byłam w Szczecinie i widziałam baner tegoż laboratorium.
Niestety według moich doświadczeń katedra bakteriologii w szczecinie odpada - wtf zaiarniaki garm plus!
Ostatnio robię na mikromedii - ależ nie wiem, co posiew to mi coś nowego wymyślają.
1. najpierw by nasienie w jałowych pojemnikach an mocz
2. później w wymazówkach
3. dzisiaj kierowniczka nie wzięła mi do analizy, gdy się dowiedziała, że trzymałem wymazówki z 40 min w lodówce.
mam nadzieję, że przymierzają się do badań, wysłałem na lelka i p. Dorota stwierdziła, że ok wszystko-więc sam nei wiem co już sądzić mam
Z tÄ… MikromedicÄ… to dziwne mam odczucia.
Jeszcze kilka lat temu bardzo chwaliłam to labo. Teraz - coś się zmieniło in minus. Ciągle wychodzi u nich flora bakteryjna mieszana podczas, gdy z próbek danych w tym samym czasie na PAM zawsze wychodzi mi posiew z antybiogramem.
Jeszcze ciekawsze: Mikromedica jest podwykonawcą dla kilku innych labów w Sznie - i wtedy posiew wychodzi
Szczerze to powiem, że raz mi wyszły u nich maczugowce nastraszono mnie kontaktował się z nimi mój urolog, po 5 dniach nową próbkę u nich oddałem, i już po dniu pani stwiedziła że nic nie wyhoduje, a wcześnie maczugowce wyhodowała po 14 dniach.
No właśnie... Jeśli drugi raz już nic nie wyhodowała, a Ty dalej cierpisz i masz objawy, to pytanie o obchodzenie się z powierzonymi przez pacjentów próbkami.
A powiedz, widziałam z innych postów, że korzystasz już z Lelka. Mam namiary na to labo, wiem, że wysyła się Pocztexem, ale nie mam zielonego pojęcia skąd wziąć te podłoża transportowe czy coś takiego. Nie wiem, gdzie takie coś w Sznie można kupić.
Po prostu zanim bezpośrednio zadzwonię do labu na Lelka to chcę coś wiedzieć, a przecież trudno, żeby oni się orientowali, gdzie się takie rzeczy kupuje się w Sznie.
No i niestety urlopu mi nie starczy, żeby tam pojechać osobiście, chociaż to by było najmądrzejsze. Ale tracić pracę w dzisiejszych czasach, w naszym mieście, jeśli oczywiście nie jesteś lekarzem/ prawnikiem, to jak sepuku
Jeżeli uznasz, że podawanie z nazwy sklepu/apteki, w której można kupić podłoża transportowe i inne potrzebne do wysyłki akcesoria to reklama, oczywiście zapraszam na Priva.
Pozdrawiam