Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Ja czytałam, że botoks to tak sobie działa. Więcej na razie jest w tym nadziei niż stabilnego efektu, zwłaszcza że nie wiadomo, jak to będzie za kilka lat. Dla mnie blokadą było to, że to jest niszczenie nerwów, a te, które się regenerują, odbudowują się inaczej. Ale w chwili gdy myślę o odnerwianiu, to czemu nie?
Botox ma podobno też prof. Wolski z Bydgoszczy. Sprawdzę to. Podrzucisz mi jakieś linki o odnerwianiu? Gdzie się to odnierwianie stosuje i z jakim efektem? Masz jakieś informacje?
Nie za wiele mam. Mnie to zalecał jeden mało godny zaufania anestezjolog, inni lekarze byli przeciwni lub powątpiewający. Wiem, że to miał być splot podbrzuszny dolny i że to się do kanału (?) rdzenia (?) podaje etanol albo środki silnie znieczulające (tzn. nie wiem, czy te ostatnie do odnerwiania, czy tylko przy czasowej blokadzie).
Ale w Bydgoszczy robi się (prof. Wolski?) rekonstrukcje ścian pęcherza ze sztucznie wyhodowanych Twoich komórek - może to byłaby jakaś opcja?
Ja się chyba wybiorę do Wolskiego tak czy tak, bo on ma na 90 % botox. To przy okazji dopytam sie o te sztucznie wyhodowane komórki.
Doktor Wolski ma na 100% botox.Wiem bo siÄ™ u niego leczÄ™.
Marta, dziękuję Ci za informację. Ja już wysłaam do Ciebie w tej sprawie maila.
do gretel ja stosowalam botox w warszawie u dr Radziszewskiego pomógł mi na 7 dni lepsze mialam rezultaty po cystistacie - wlewki a potem po Elmironie pozdrawiam
Czy ktoś wie, gdzie można zrobić botox we Wrocławiu lub okolicach? Bo są kłopoty z toksyną.
Zdaje się, że nie można. Najbliżej Poznań.
A czy można w jakis sposób zdobyć toksynę gdzieś poza szpitalem i zrobić botoks we Wrocławiu?
Przejedź się do Wolskiego, on Ci poda toksynę za darmo.