Witamy na forum portalu pecherz.pl poświęconym pacjentom z pęcherzem nadreaktywnym i śródmiąższowym zapaleniem pęcherza.
Nie jesteÅ› zalogowany.
ok. jeszcze czekam na przesyłkę
Offline
Myślałam... ale na razie na myśleniu się skończyło .
Offline
otrzymałam przesyłkę, dwa słoiczki oleju kokosowego i dołożyli saszetkę herbatki zielonej o smaku cytrynowym. To są małe słoiczki i nie długo trzeba będzie myśleć co dalej. Jestem po pierwszej porcji nic szczególnego nie czuję, smak łagodny kokosowy.
Offline
ja tez od piatku bede wcianc olej kokosowy + miksture bioslone...tylko ciekawe ile przytyje od tej dawki tluszczy
Offline
Nie przytyjesz, te oleje nie odkładają się. Jak już to możesz schudnąć ale trzeba pamiętać o nie jedzeniu produktów którymi karmi sie grzyb.
Ja jestem zadowolona z oleju kokosowego. Szczerze to nie spodziewałam się po nim żadnych rewelacji. Kupiłam z ciekawości. Jestem pozytywnie zaskoczona jego działaniem.
Offline
z moimi zatokami tak super nie jest. po prostu coś w tej sprawie się rusza i to mnie cieszy. mam objawy które sugerują oczyszczanie zatok czyli trochę gorsza koncentracja, pamieć, trochę czuję się jakby mój umysł był za mgłą. No ale wiem że to przejdzie, zawsze przechodzi a później jest zajebiście:-) tylko najgorszy jest ten moment. Oczywiście mam już dość tych zatok:-) Z innych objawów to zdarza mi się mieć mrowienie w szyi (sądze że to lewy płat tarczycy w którym mam większe zapalenie) i w pęcherzu. To mrowienie/łaskotanie to są moje takie objawy które oznaczają że coś sie dzieje i będzie dobrze:-) Po paru godzinach od zjedzenia oleju odczuwam boleści w okolicach żołądka, przesuwają sie one ku dołowi i wymuszają na mnie odwiedzenie toalety, po załatwieniu tego i owego boleści znikają. Miałam to samo po oleju lnianym ale w wersji hard:-)
pisałaś że masz zamiar używać tego oleju do smażenia czy też do pieczenia. Uważam że nie jest to nie najlepszy pomysł ponieważ olej ten tłoczony jest na zimno czyli w niskich temperaturach. Robi się tak aby zachować właściwości ktore olej posiada. Po podwyższeniu temperatury olej staje się zwykłym tłuszczem pozbawionym swoich dobrych właściwości. Informacja o tym że można go używać do smażenia i pieczenia zapewne jest po to umieszczana aby było wiadomo że nie zniszczy potrawy (są oleje które w ogóle nie nadają sie do podgrzewania).
Offline
można z niego robić masełko, majonez... autor dąży do tego, aby wyeliminować prawie wszystkie niedobre oleje i margaryny, które większość z nas używa na co dzień...
Offline
mnie nic nie chce mrowić ani łaskotać, szczerze to nic nie czuję
Offline
Ja słyszałam, że olej lniany podgrzany traci swoje właściwości i staje się kancerogenny (temperatura "niszczy" te dobre łańcuchy czegoś tam i one stają się uszkodzone). Może z kokosowym jest to samo?
Offline
tez kupilam olej kokosowy tylko jakis strasznie tani , zaplacilam 7,30 za 170 gr firma cosmoveda....i moj olej nie smakuje kokosem wiec chyba dlatego jest taki tani.....
Offline
moj jest tloczony na zimno ...nierafinowany....i powiem Wam ze glowe mi dzisiaj rozwala....czy to moze byc po tym oleju? juz dawno tak glowa mnie nie bolala
Offline
tak to może być od oleju, mnie też pierwszego dnia głowa bolała jak nigdy.
A jakiej firmy masz olej?
Offline
firmy cosmoveda.....ale nie ma smaku kokosowego...a wasze maja?
Offline
przepraszam cię bardzo w pierwszym twoim poście przeczytałam że twój olej nie ma ZAPACHU kokosa a ty pytałaś o SMAK. Wybacz mi pomyłkę.
Pierwszego dnia wydawał mi się maślany, teraz uważam że jest bez smaku.
Offline
Dziewczyny przechowujecie ten olej w lodówce czy nie?
Offline